Mediumschap, wat is dat eigenlijk?

Is het een ver van je bed show of de normaalste zaak ter wereld?

Is het zweverig van aard of kan het ook normaal en nuchter zijn?

Mediumschap is voor de één een stap te ver, voor de ander heel normaal.

Mediumschap wordt vaak beschreven als paranormaal, spiritueel, zweverig, raar, een compleet andere wereld. Maar is dat ook zo?

Mijn weg naar Mediumschap

Zo’n 30 jaar geleden was Mediumschap voor mij iets waar ik niks mee te maken wilde hebben. Ik vond het zeker interessant, voelde me er tot aangetrokken, mee verbonden, wist dat ik er in thuis hoorde, maar voelde me er niet in thuis. Het zat ook echt nog in de taboe sfeer en ik had er zelf ook een oordeel over: rare mensen, zweverig, etc. Ik was erg sceptisch over dit soort dingen en dit soort mensen. Totdat ik merkte dat het ook anders kon zijn. Niet zweverig, niet raar, niet apart. Het is maar net hoe je het zelf ziet, laat zien en hoe je er mee omgaat.

Nieuwe normaal

Cursisten omschrijven mij als nuchter, een verbinder, een lichtwerker, een leraar vanuit gevoel en hart. Mediumschap is voor mij ook heel normaal, vanzelfsprekend en niet meer weg te denken in mijn leven.

Het is veel meer dan contact kunnen maken met overleden dierbaren. Het is de brug bewandelen tussen gevoel en verstand, tussen ego en ziel, tussen essentie en intenties, tussen zijn en doen, tussen binnen en buiten. Mediumschap is voor mij jezelf durven zijn, je gevoel durven volgen, overtuigingen loslaten en out of the box denken.

Bewustzijn

Bewustzijn van je eigen energieveld en de energievelden van anderen, van je omgeving. Bewustzijn van verschillende lagen in doen en denken en de waarde hiervan kennen.

Je kunt van alles voelen, weten, zien en ervaren, maar dat wil niet zeggen dat je er altijd iets mee moet doen of hoeft te doen. Sommige boodschappen zijn puur ter kennisname, als voorbereiding, als waarschuwing voor wat gaat komen.

In eerste instantie is het bedoeld voor jouzelf, voor je eigen ontwikkeling, om je eigen pad te volgen, maar ook zeker om anderen te inspireren, te motiveren om hun gevoel te erkennen, herkennen en te volgen. Dat er meer is dan we zien, dat we weten en zeker meer dan wat ons verteld en aangeleerd wordt.

Mediumschap

Mediumschap hoeft zeker niet zweverig te zijn. Het is niet een vorm van kunnen, maar van zijn. En hoe je dit uit naar buiten toe, dat is aan jou.