Volle maan 17 oktober

Jachtmaan

De Volle maan van 17 oktober heet de Jachtmaan en valt net voor Samhain. Deze bijzondere maan heeft als thema Transformatie. De Jachtmaan kondigde vroeger de periode van de jacht aan. Dit was nodig voor de wintervoorraad aan te vullen. Niet alleen was het vlees belangrijk voedsel om de winter door te komen, van huiden werden warme kleding gemaakt en van de botten werd gereedschap gemaakt. Deze vorm van jacht kennen we nu niet meer. Nu lopen we een winkel binnen als we iets nodig hebben.

Dromen en wensen

Maar de Jachtmaan heeft nog steeds een doel. We hebben allemaal dromen en wensen. Durf jij ze uit te laten komen? Vraag jezelf wel eens af of je nu op het juiste pad bent, wat de rode draad in jouw leven is en hoe je toekomst eruit zal zien. Zijn er dingen die steeds weer op je pad komen, maar die je misschien helemaal niet wilt of durft aan te gaan?

Donker en licht

We zitten midden in een intens transformatieproces: van licht naar donker, van leven naar dood/wedergeboorte. De sluier tussen de werelden in onszelf en om ons heen worden dunner. Het is tijd om de diepte in te duiken en het onbekende te omarmen. Durf naar jezelf te kijken en je eigen licht en donkerte te herkennen en erkennen.

Ram en Weegschaal

Deze Volle maan is een Supermaan en staat in het maanteken Ram en zonteken Weegschaal. Ram is het eerste teken van de dierenriem en heeft een erg vurig, impulsief, energiek karakter. Ram beschouwt het leven als iets dat nooit stil staat en houd van actie en avontuur. Weegschaal is meer bedachtzaam, houdt juist van harmonie en balans en kiest haar stappen bewust en weloverwogen uit. Beide tekens zijn met hun energie gericht op de buitenwereld. Terwijl het nu de tijd is om rustig naar binnen te keren en om de antwoorden in jezelf te vinden.

Innerlijke kracht

Laat je niet leiden door wat er gebeurt in de buitenwereld, maar door je innerlijke kracht. Geef je energie niet meteen weg, gebruik het eerst goed voor jezelf en geef jezelf wat reserve voor de tijd die nog gaat komen. Wat heb je echt nodig? Waar ligt jouw passie? Waar word jij blij van?

Gebruik de passievolle kracht van Ram om patronen te doorbreken en de stille kracht van Weegschaal om nieuwe deuren te openen.