VAKANTIEMODUS 4

DE WAARDE VAN SOUVENIRS

Een souvenirtje is niet zomaar een souvenirtje. Het is veel meer dan dat! Want hoe kan je beter je vakantiemodus behouden dan daadwerkelijk je herinneringen aan te kunnen raken?

🌞Je kan natuurlijk een souvenirtje kopen in een winkel. Toeristische winkeltjes zijn er overal. Een aandenken is natuurlijk erg fijn en mooi. Ik koop bijvoorbeeld altijd een magneetje van de plek waar ik op dat moment ben. Een leuk aandenken aan mijn vakantie.

🌞Maar wat voor mij veel belangrijk is, is een souvenir meenemen om de energie en herinneringen levend te houden. En dat is voor mij iets uit de natuur.
Als ik bij een strand ben neem ik altijd wat zand en schelpen mee. (Inmiddels heb ik thuis al vele glazen schalen vol met schelpen! 🤣) En naast schelpen neem ik ook altijd enkele stenen mee naar huis. Voor mij is een steen is niet zomaar een steen en een schelp niet zomaar een schelp. Ze hebben een eigen verhaal en ze zijn verbonden met de energie van de plek waar je deze hebt gevonden.

🌞Deze vakantie heb ik naast schelpen en stenen ook houtjes gesprokkeld. Om er thuis een mooie decoratie ketting van te maken.

🌞Stenen, schelpen en ander natuurlijk materiaal hebben een oorsprong, hebben magie in zich en doen vaak ook mystiek aan. Ze zijn ontstaan in de natuur en dragen een verhaal, een herinnering met zich mee. Ze bezitten veel meer informatie en kracht dan je denkt. Het zijn mooie cadeautjes van Moeder Aarde en ze zijn allemaal uniek!

🌞Voor mij zijn souvenirs niet alleen maar een aandenken, ze zijn veel meer dan dat. Het is de brug van daar (vakantie) naar hier (thuis). Met een aandenken ga je terug in het verleden, terug naar de vakantieplek. Met een natuur-souvenir neem je de energie mee naar huis.

🌞Zo doe ik dat ook in mijn cursussen met betrekking tot spiritualiteit: ik neem je niet mee naar “daar”, naar de wereld van spiritualiteit. Nee, ik breng “daar” naar hier. Je leeft immers hier en niet daar….en zo is het ook met souvenirs.

🌞En weet je wat ook leuk is? Stuur jezelf vanuit je vakantieadres een kaartje!
Stuur de energie van daar naar hier…

Ik ben benieuwd naar jouw souvenirs….